Sukututkija Helminen
 Sukusi tutkija
 

HENKILÖHISTORIA


Henkilöhistoria viittaa yksittäisen henkilön elämänkertaan ja tarinaan. Se on tutkimusta tai kuvausta yksilön elämästä joka voi sisältää henkilön syntymän, kasvun, koulutuksen, ammatillisen kehityksen, perheen, suhteet ja muut elämäntapahtumat. Henkilöhistorian tavoitteena on ymmärtää ja tallentaa yksittäisen ihmisen elämän monipuolisuus ja ainutlaatuisuus.


Henkilöhistoriaa voidaan tallentaa eri muodoissa kuten kirjallisina elämäkertoina, haastatteluina, päiväkirjoina, muistelmakirjoina tai audiovisuaalisina tallenteina. Se voi olla kirjoitettu yksilön itsensä tai ulkopuolisen kirjoittajan toimesta ja se voi kattaa eri elämänvaiheet ja näkökulmat.


Teen pienimuotoisen kertomuksen kohdehenkilöstä rippikirjoja käyttäen. Etsin myös muista lähteistä tietoja kyseisestä henkilöstä.
Kohdehenkilö syntynyt mielellään 1700-luvun jälkipuoliskolla tai 1800-luvulla.
SUKULAISUUS KUULUISUUDEN HENKILÖÖN


Tutkin kohdehenkilön sukulaisuussuhteen kuuluisuuden henkilöön. Jos verisukulaisuutta ei löydy, se ei maksa mitään.
Tarvitsen siis kohdehenkilön ja hänen perustiedot (syntymäaika ja -paikka sekä mielellään kuolinaika ja -paikka) sekä keneen kuuluisaan henkilöön sukulaissuhdetta tutkin. Esimerkiksi presidentit, muusikot, näyttelijät. 

Laita lomakkeeseen kaikki julkisuuden henkilöt joiden sukulaisuuden haluat tietää. Tässäkin tulee 100 vuoden ongelma esiin eli kohdehenkilö oltava vanhempasi tai isovanhempasi joka on syntynyt 100 vuotta sitten tai aiemmin.


Nämä palvelut lähetän sähköpostiosoitteeseesi pdf-tiedostona.