Sukututkija Helminen
 Sukusi tutkija
 

SUKUTUTKIMUS

Sukututkimus on tutkimusala joka keskittyy sukujen ja perheiden historian selvittämiseen. Tavoitteena on kerätä ja analysoida tietoja yksilöiden sukulaisuussuhteista, elämänvaiheista ja muista historiallisista seikoista. Sukututkimus voi ulottua useiden sukupolvien taakse ja sisältää monipuolista tietoa ihmisten elinoloista, ammateista, asuinpaikoista ja muista elämänpiirteistä.


Sukututkimuksen peruslähteitä ovat viralliset asiakirjat kuten kirkonkirjat, väestörekisterit, maakirjat, testamentit ja muut historialliset arkistot. Lisäksi sukututkijat voivat käyttää hyväkseen sukutarinoita, haastatteluja ja muita suullisen perimätiedon lähteitä. Nykyaikana sukututkimus hyödyntää myös digitaalisia arkistoja ja geneettistä tutkimusta.


Sukututkimuksen avulla ihmiset voivat selvittää juuriaan, tutkia perhehistoriaansa ja ymmärtää paremmin omaa kulttuurista taustaa. Sukututkimus voi olla harrastus joka tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman menneisyyteen ja perintöön. Lisäksi se voi auttaa ylläpitämään ja tallentamaan perheen perinnettä tuleville sukupolville.SUKUPUU

Sukupuun teko alkaa yleensä omasta itsestäsi ja laajenee sitten sukupolvesta toiseen. Suoraa ylälinjaa saadaan hakemalla usein 1700-luvun alkuun asti ja jos hyvin käy niin vielä paljon pidemmälle. Sukupuuta voi tehdä myös toiseen suuntaan eli jälkipolvitutkimuksena. 

Jos tietää jonkun ylälinjan esivanhemman niin hänen jälkeläisistään tehdään sukupuu. 

Sukupuun tekeminen voi olla aikaa vievä prosessi ja se vaatii kärsivällisyyttä ja jatkuvaa tutkimista. Digitaaliset työkalut voivat merkittävästi helpottaa sukupuun rakentamista ja ylläpitämistä.


Haluatko selvittää sukujuuresi? Onko lähisukulaisesi menehtynyt 1900-luvun sodissa ja haluat tietää hänen kohtalonsa? 

Haluatko tietää jonkun esivanhempasi elämää tarkemmin? Onko joku kuuluisuuden henkilö sukulaisesi?


Katso Palvelut-alavalikosta miten voin auttaa näissä asioissa!